+47 69 51 78 04
Slik blir du kvitt NRK-lisensen

Slik blir du kvitt NRK-lisensen

Slik blir du kvitt NRK-lisensen
«En artig betraktning på TV-lisens (Kringkastingsavgiften) og hvordan man sier den opp! Her beskriver en kunde hvordan han opplevde det å si opp TV-lisensen. Vi gjør oppmerksom på at dette er skrevet i en humoristisk og ironisk tone!»

 

Se TV, uten å betale TV-lisens.

Etter å ha betalt TV-lisens i mange år fikk jeg rett og slett nok. Jeg var lei av å betale for noe jeg slett ikke benyttet meg av!
Jeg så ikke på, og ville ikke se på NRK!

 

Nok er nok tenkte jeg! Hvorfor i alle dager skulle jeg betale TV-lisens når jeg ikke ser på NRK? Selv med min beste vilje, på en dag med sol, iskrem, godt humør og medvind fikk jeg det bare ikke til å stemme at jeg skulle betale for en vare jeg ikke ville ha. Noe var fundamentalt feil! Hva om alle som hadde førekort skulle måtte betale veiavgift fordi de kunne kjøre bil, eller om alle skulle måtte betale for bussen, siden de tross alt kunne ta den, selv om de valgte å kjøre bil.

 

Oh no

 

Mulig jeg var litt rart skrudd sammen, men dette fikk jeg bare ikke til å stemme! I mine øyne var TV-lisensen legalt ran av uskyldige mennesker! Med statens velsignelse på toppen av galskapen! Ikke det at det var noe nytt. Dette var bare enda et tilfelle av galskapen. Etter å ha tenkt litt fant jeg ut at dette går jeg rett og slett ikke med på mer! Det lignet jo ikke meg å godta all mulig slags tull jeg fikk tredd nedover hodet, sånn uten videre. Så hvorfor skulle jeg gå med på dette, unnskyld uttrykket, forbaska tullet her!

 

 

Streame uten nrk lisens

 

Det var tid for handling, og på tide og få gjort noe med dette. Jeg ville se TV, og jeg kunne godt betale for det. Enten via reklamen jeg fikk servert, eller ved hjelp av norske kroner. Så lenge jeg kunne velge var det greit. Kunne jeg ikke det fikk det heller være. Min første tanke var å kaste TV ut veranda døren, ta bilde av den og sende det til NRK på mail. Jeg så jo nesten ikke på TV uansett. Men så fikk jeg heldigvis summet meg litt, og fant ut at det måtte finnes bedre måter å gjøre dette på. Jeg bestemte meg for å undersøke saken nærmere. Så jeg satte i gang med det! Og det var ikke akkurat lett. NRK ville selvfølgelig ikke «hjelpe meg» å si opp mitt kundeforhold hos dem.

 

Les og bli vis

 

Jeg søkte på nett, og leste både lenge og vel, og kom fram til at i følge loven så het det seg Ifølge Forskrifter om fjernsynsmottakere plikter alle som har fjernsynsmottaker å betale kringkastingsavgift. Dette gjelder også for lånt eller leid mottaker. Sånn var loven, og den hadde jeg tenkt å forholde meg til. Det var på ingen måte min intensjon å gjøre noe ulovlig! Det første jeg gjorde var å undersøke hvilke muligheter man har i Norge pr i dag til å se TV uten å ha en TV mottaker i huset. og jeg må innrømme at jeg ble litt lang i maska når jeg raskt forstod at det står en slik i min egen TV.

 

Stream tv gratis

 

Egentlig var det ganske innlysende, men jeg hadde alltid sett på dekoderen min fra GET som denne TV mottakeren. Med andre ord det ville ikke holde og kvitte seg med dekoder boksen til GET, og si opp abonnementet hos dem. I ettertid ser jeg jo den. Da hadde det sikkert ramlet inn hundrevis av oppsigelser til NRK daglig. Jeg ville fortsatt være kriminell om jeg så TV. Selv om jeg kun så Netflix, HBO, Viaplay, TV2 Sumo, Cmore og lignende ville jeg bryte Norsk lov. Dette selv om jeg betalte for å se på disse «kanalene» Og det hadde jeg ikke lyst til. Det er forskjell på å ønske å være kriminell, og å slippe å betale for en vare man ikke vil ha!

 

Les og bli vis

 

Jeg brukte en del tid på å lese meg opp på emnet de kommende dagene. Sjekket litt på forum hva andre hadde gjort osv. En ting som sto helt klart for meg var at jeg trengte noe annet når jeg kvittet meg med GET boksen. Og etter en stund bestemte jeg meg for å gå for en Android Mini PC. Grunnen til at valget falt på en slik boks var at den også ville gi meg en del andre tilbud via TV. Dette var tilbud jeg mer en gjerne ville ha på TV, og som jeg allerede i dag hadde på PC. Facebook, epost, Aviser, Spill, Radio og en del annet. Og det ville jeg gjerne ha med på kjøpet!MiniX X8 plus med MiniX M1 airmouse. Super Android mini PC

En Android mini PC er lydløs og gir deg tilgang til utrolig mye innhold, til en fornuftig pris!

Da kunne Jeg surfe på nett, jeg kunne spille, jeg kunne lese e-post, være på Facebook om jeg ønsket det, bruke den til vanlig TV streaming, men også streaming av Netflix, HBO, Viaplay, Cmore, TV2 Sumo, og tusenvis av filmer, og et nesten ubegrenset antall TV og radiokanaler ville bli tilgjengelig via XBMC/KODI. XBMC eller KODI som den nyeste versjonen heter, er et program som gjerne ligger på en Android mini PC når man kjøper dem. Eller man kan laste det ned. Jeg ville også få tilgang til over 1 million apper via Google Play store. Selv om ikke absolutt alle ville virke på min TV skjerm, så ville flertallet gjøre det. Unntaket var apper som var laget kun for touch skjerm. Men det var svært få av de jeg hadde behov for. Etter mye frem og litt tilbake bestemte jeg meg for en MiniX X8-H Plus som jeg kjøpte hos www.samok.no. Takk for veiledning og super service underveis!

 

Ikke betale TV lisens

 

Etter at valget av Android boks var tatt var det bare å sette i gang. Jeg skaffet meg denne boksen og satte i gang å bruke den. Mest for å bli kjent med mulighetene, men også for å lære meg litt om XBMC som viste seg å være et svært kraftig program til lyd og bilde. Det tok ikke mange dagene før jeg fant ut at jeg «elsket» dette programmet. Jeg klikket meg litt rundt i det og leste litt her og der på nett.

 

Minix, Kodi og xbmc

 

I løpet av noen dager hadde jeg tilgang til tusenvis av filmer i meget god kvalitet. Jeg hadde også tilgang til flere hundre TV kanaler verden over. Jeg var nesten i ekstase! Nå skal det sies at ikke absolutt alle kanalene hadde like god kvalitet som på GET boksen min. Men det var mer en bra nok til at jeg kunne se på det. Og ærlig talt så er det ikke så forferdelig viktig for meg om nyhetene er i ekte HD kvalitet. Jeg får med meg hva som skjer i verden allikevel! Følelsen av å snart ha beseiret staten / NRK var voksende, og jeg kjente tilfredsstillelsen vokse fra dag til dag. Dette skulle jeg fint klare!

 

Slutt på NRK lisensen

 

Da var dagen kommet. Det var på tide å trekke ut pluggen! Det var nesten så jeg var litt små-nervøs. Skulle nesten tro jeg skulle klippe navlestrengen 🙂 Men jeg skulle bare kvitte meg med tilgangen til å se TV via GET boksen slik jeg hadde gjort i flere år. Så jeg satte i gang! Jeg gjorde da følgende!

 

  • Sendte melding til NRK om at jeg sa opp avtalen med dem (lisensen) Dette gjorde jeg med en barnslig glede og stor begeistring! Det var nesten så jeg følte meg fri fra NRK sitt årelange «tyranni» etterpå!
  • Ringte GET og sa opp avtalen med dem. Denne måtte gå ut mnd, noe som forsåvidt var greit nok. Jeg hadde noen uker igjen før oppsigelsen av lisensen var i boks også. Så jeg kunne trygt se vanlig TV en stund til.
  • Ringte en TV reparatør. Han var velvillig, og kom og plomberte fjernsynsmottakeren dagen etterpå. Det tok han 750 kr for. En grei pris synes jeg. Hele jobben tok ca 15 minutter, Så skrev han ut kvittering til NRK. Det han gjorde var at han plomberte den runde «gammeldagse» antenne inngangen bak på TV. Alle HDMI inngangene fikk være i fred. Og det var de jeg trengte nå! Så dette var ikke noe stort tap.
  • Sendte så kvitteringen til NRK på e-post. Det var en befrielse i seg selv!

 

game over, trodde jeg

 

Den dagen jeg sendte oppsigelsen til NRK på mail fikk jeg et «autosvar» om at de hadde registrert min oppsigelse, men at det kunne ta noe tid før de fikk behandlet den. Men siden de var så utrolig lite effektive skulle jeg også slippe å betale lisens til saken var behandlet. Joda, det skulle jo bare mangle liksom. Skulle jeg lide for at de var en ineffektiv gjeng hos NRK? Det hadde vel egentlig ikke sjokkert meg om jeg måtte det, men nå slapp jeg i alle fall det. Etter et par uker ble jeg utålmodig. GET boksen var tross alt pakket bort og klar til innlevering. Jeg ville helst ha saken ut av verden før det sto en kontrollør fra NRK på døren og påstod at jeg hadde gjort noe ulovlig. Men så enkelt skulle det selvfølgelig ikke være.

 

keep-calm

 

Når jeg etter noen uker tok en tlf til NRK fikk jeg vite at «det kunne jeg bare glemme» av en forholdsvis uforskammet dame, som hørtes ut som hun allerede hadde støvet ned, og hatet jobben sin over alt annet på jord. Det ville ta minst 3 måneder. HVA, . 3 måneder for å se på et papir??? Du tuller nå, prøvde jeg meg. Men den gang ei. Dama mente blodig alvor, og vel så det! 🙂 Det skulle ikke vært lov sa jeg. Dette kommer jeg virkelig til å sjekke opp. Dere kan da vel ikke bruke hvor lang tid dere vil til saksbehandling inne hos dere? Jo det var akkurat det de kunne, kunne hun opplyse uvitende meg. Nå var hun skikkelig irritert også. Når jeg sa at dette kom jeg til å skrive om på nett, og at jeg synes det var bortimot skandaløst tok det helt av for henne. Hun opplyste meg da om at hun skulle notere at JEG var FREKK og VANSKELIG, i saken min. Og det kunne få følger for saksbehandlingen. Nå hadde jeg virkelig fått nok av dama som helt klart hatet jobben sin, ja muligens hele livet sitt for det jeg viste, og nå også meg! Men et sted går grensen! Jeg spurte henne om hun truet meg? For dette kunne da ikke oppleves som annet enn trusler fra min side. Jeg sa at dette fant jeg meg ikke i. Da la hun på. Nå var jeg mer overbevist en noen gang om at NRK ville jeg ikke ha noe med å gjøre i fremtiden. Og det skal jeg heller ikke!

 

 

Ikke mist hodet!

 

For å gjøre en lang historie kort. Det tok ca 3 mnd. Men i mellomtiden koste jeg meg med min TV boks, og utforsket mulighetene. Jeg fant fort ut at det var enorme tilbud på nett. Etter en ukes tid hadde jeg tilgang til mange tusen filmer, kanaler fra hele verden. Ikke minst enormt med sportskanaler. Det krevde at man satte seg litt inn i ting for å få alle disse kanalene, eller man kunne kjøpe seg streaming pakker på nett. Hos NTV f. eks kunne man kjøpe en pakke med over 200 kanaler til litt over 200 pr mnd. Da hadde man ALLE nordiske kanaler som var noe å ha og litt til. Samt en hel masse sport kanaler. Når man da i tillegg hadde tilgang til tusenvis av filmer, og radio fra hele verden, spill fra Google Play Store, og mye annet, ja da glemte man fort en sure dama hos NRK, som sikkert skal slite med en jobb hun hater i mange år fremover! Personlig synes jeg ikke hun fortjener bedre! I tillegg kan man faktisk, om man har interesse av det, helt lovlig, se NRK gratis på nett. Det er bare å laste ned appen deres. Da får man tilgang til NRK 1, 2 og 3 samt deres enorme arkiv. Arkivet ser jeg faktisk på av og til. Det er enormt, og det er faktisk en del artig å se der. Ikke er det kriminelt heller! Forstå det den som kan…

 

Endelig fri fra NRK

 

I ettertid er det eneste som irriterer meg ang. NRK at jeg ikke avsluttet det mangeårige samboerskapet med dem lenge før. Jeg sparer mange hundre kroner pr mnd om jeg tar med GET og NRK utgifter, og slipper å støtte noe jeg synes er helt på jordet. Jeg kunne godt ha betalt noen tiere pr mnd for å se NRK om det var en mulighet, men når jeg for noen hundrelapper i året heller kan velge Viaplay, Netflix, HBO, TV2 Sumo, Cmore eller tusenvis av filmer gratis gjennom XBMC, ja da er valget enkelt for meg! For meg er prinsippet viktigere en pengene, men for studenter og andre med begrensede midler må jo dette være en gavepakke. Pass bare på å kjøpe en skikkelig Android Mini PC. Det er utrolig mye dårlig på markedet. Noe et par kamerater av meg har fått smertelig erfare. De har nå tatt til fornuften og kjøpt seg en skikkelig Android mini PC, Mediespiller, TV boks eller hva man velger å kalle det fra www.samok.no! De har vært veldig hjelpsomme underveis, og svart meg greit på alle spørsmål jeg har hatt.

 

I min søken på nett etter info fant jeg også denne film snutten.
Den ga meg et par runder med latter!

 

 

 

Siden dette innlegget har blitt lest av ganske mange, og ganske populært i følge www.samok.no så ønsker jeg å rette en takk til dem.
Både for å ha delt innlegget, og for all hjelp. De har alltid vært hjelpsomme, raske til å svare på mail, og ikke minst, de har en super kundeservice.
En annen ting som er flott hos Samok, er at de har de beste prisene jeg har klart å finne i Norge på Minix.
Og ikke minst de har gratis frakt, og oppdaterer produktene sine til siste firmware før de sender dem til kunden.
Nå venter jeg på hodetelefonene til Minix, og de gleder jeg meg virkelig til å få.

 

Tenker du på å si opp TV lisensen? Slutt å tenk, gjør det!
Det er i alle fall mitt råd! Har ikke angret et sekund!

 

Hilsen
Frank

Produkter som er omtalt finner du her: Android mini PC

Slik blir du kvitt NRK-lisensen

Relaterte produkter