+47 69 51 78 04
Powerbank eller Nødlader

Powerbank eller Nødlader

Powerbank, Nødlader, eller backup batteri, som de også kalles, er noe som blir mer og mer vanlig.

Det finnes flere varianter og størrelser. Både når det gjelder fysisk størrelse, og kapasitet. Hvor mye strøm de «lagrer» betegnes som mAh eller Ah. Desto flere mAh desto mer strøm kan man «lagre» i batteriet. Men det er ikke bare det som spiller inn. Hvor mye strøm en powerbank kan levere spiller også en rolle her. Det er vanlig at en powerbank leverer 1 eller 2.1 Ah. De aller fleste mobiler klarer seg fint med 1 Ah. Men iPad og litt større produkter trenger gjerne 2.1 Ah for å kunne lade. ( 1000 mAh = 1 Ah) Man bruker gjerne mAh for å få en mer nøyaktig beskrivelse av hvor mye strøm en powerbank kan lagre,

CL nødlader Lightning Apple
Her ser man en powerbank som er spesielt beregnet for Apples Lightning plugg

CL Powerbank 10000 mAh. 2A
Det mest vanlige er at man har en eller flere USB uttak på en Powerbank. Så kan man koble til de kablene man selv ønsker for å lade sitt produkt. Denne er på hele 10.000 mAh. Man vil derfor kunne lade flere ganger.

Antall mAh henger også gjerne sammen med den fysiske størrelsen på batteriet. Derfor velger mange en powerbank som er stor nok om de går tom for strøm, men ikke så stor at den blir et ork å ta med seg.
En nødlader på 5000 mAh dekker de fleste behov. Så lenge man har mulighet til å fylle den daglig. En større powerbank tar også lengre til å lade opp. Og er naturlig nok større fysisk.

Powerbank

Det finnes flere typer nødladere. Noen lader seg til og med opp ved hjelp av solceller. Vi har testet noen av disse på telttur, og vi må si at resultatet var svært skuffende. På en teltur på 3 dager, med sol og fint vær klarte ikke vår powerbank med solceller og lade opp 1 stk mobiltelefon og 1 stk «mini speaker» Den ladet seg rett og slett ikke raskt nok opp. Når telefonen eller «mini speakeren var tom for strøm var det bare 10-30% strøm på laderen. Som da hadde vært plassert i solen konstant siden vi tømte den. Så dette ble bare tull synes vi. Derfor selger vi dem heller ikke. Vi ønsker fornøyde kunder fremfor penger i kassen. Noe som er vår filosofi når det gjelder å drive nettbutikk. Men for all del, ønsker du deg en solcelle drevet lader, du finner massevis på nett.

Slipp ladeangst med din mobil

En av våre favoritter når det gjelder nødladere er denne lille saken fra Konnet. Den er liten (10 x 4.8 x 2 cm) Den har også lysdioder som viser hvor mye strøm det er på den, om man trykker på en knapp.

Og den er gummiert. Det vil si overflaten er av gummi. Dette gjør at den tåler litt mer, og den er behagelig å holde i. Samtidig sklir den ikke så lett på glatte underlag.
I tillegg har den en kapasitet på hele 6000 mAh, og en ledning til å lade følger med.

Apple lightning til micro USB

I tillegg til powerbanker finnes det en del andre småting som gjør livet enklere. Som f. eks denne overgangen fra Micro USB til Apple lightning plugg. Skal du på tur med, eller til noen som kun har Micro USB kabel til sin nødlader? I så fall kan denne være redningen for deg som har et Apple produkt med lightning kabel. Med en slik kan du lade lightning produkter med en micro USB lader. Så slipper dere drasse med masse kabler. Denne putter du enkelt i lommen!

powerbank micro usb
Med en god powerbank i lommen slipper du å bli lei av å gå tom for strøm når du trenger telefonen eller nettbrettet ditt!

Du finner forøvrig et utvalg av powerbanker og ladere i vår nettbutikk.