+47 69 51 78 04
MiniX og andre Android mini PC

MiniX og andre Android mini PC

MiniX og andre Android mini PC

Årets gave kan godt være en Android Mini PC! I år er virkelig nordmenn i ferd med å få opp øynene for hva en Android Mini PC er, og ikke minst hvilke enorme muligheter man har med en slik, på sin egen TV.
Vi har en følelse av at Android Mini PC, eller Android Mediasenter kommer til bli en stor slager i år!

Aldri før har man kunnet gjøre så mye med en Android Mini PC som i dag.  Den lar deg se NRK 1, 2 og 3, TV2 Sumo, Viaplay, HBO, Netflix osv. Litt avhengig av hvilken modell du velger. En rootet Mini PC, som f. eks Probox2 EX Android Mini PC, har dog noen begrensninger siden app leverandørene av enkelte apper ikke lar appen deres kjøre på en rootet enhet. Men stort sett det meste virker der også. Probox2 er også et godt valg for barnerommet. Siden man kan legge fjernkontrollen vannrett og bruke den i f.eks bil-spill.

Det er fortsatt mange som forteller oss historier som «Hadde besøk av en fra jobben, Noe sånt hadde han aldri sett før. Han ble svært imponert og overasket når han fikk se min MiniX i bruk»
Så absolutt alle vet naturlig nok ikke hva de kan bruke en Android Mini PC til. Vi skal derfor prøve å forklare dette på en forståelig måte.

En Android mini PC gjør om din TV til en smart TV, eller gjør din smart TV enda smartere med et mediasenter. Det er utrolig mange fordeler med en slik «boks».
Forestill deg et nettbrett uten skjerm. Så vises det du ville sett på skjermene på nettbrettet, på TV skjermen.

Litt fakta om en Android mini PC.

 • Den er lydløs, da den ikke har vifte eller andre rørlige deler.
 • Den tar liten plass, og veier lite.
 • Den er enkel å betjene.
 • Den er forholdsvis rimelig.
 • Du kan spille på den.
 • Man kan lese e-post.
 • Den er ypperlig til surfing.
 • Les nyheter fra for eksempel VG på din egen TV skjerm.
 • Bruk den til Facebook.
 • Bruke den med Skype.
 • Se utenlandske TV kanaler, serier og filmer.
 • Det er over 1,5 millioner apper tilgjengelig i Google Play store.
 • Man kan velge mellom kabel eller wifi.
 • Bruk den til Netflix.
 • Bruk den til Viaplay.
 • Bruke den til Cmore.
 • Bruke den til HBO.
 • Se NRK live, og NRK arkiv.
 • Få tilgang til tusenvis av serier, filmer, Tv og radiokanaler, fra hele verden.
 • Bruk den som «stereoanlegg» Hos oss har den erstattet CD spilleren. Kona ble oppriktig glad når jeg fjernet over 200 CD plater fra stuen!
 • Med en kabel til forsterker er den helt super med Spotify. Alt av media går hos oss gjennom vår MiniX X8-H Plus, og den er det eneste vi har koblet til vår TV!
 • Få et levende «bilde» i stuen når du ikke bruker TV. Last ned for eksempel en Akvarium screensaver, eller et bål, helt gratis. Så har du «peis» også!
 • Spill Angrybirds, eller andre spill på din egen TV.
 • Med en gamepad kan du også spille mer avanserte spill.

Maser barna om å få PC på rommet? Hvorfor ikke gi dem en Android Mini PC. En Minix vil fylle de fleste krav. Så lenge barna ikke skal spille de mest krevende spillene eller bruke tunge programmer som Photoshop og lignende. Noe de færreste barn har behov for. Får de et trådløst tastatur også, så er du i mål. Med en ok skjerm i tillegg så har de både TV og PC i ett. Begge barna her har en slik på rommet sitt. De bruker dem som TV, Radio,  Stereoanlegg, til Facebook, Youtube, Skype og mye annet. Man kan også speile en iPhone eller iPad på TV/PC skjermen via en Minix. Dette gjøres ved hjelp av Airpin / Airplay.

Vi kunne fortsatt nesten i det uendelig, men vi skal la deg slippe det! Som du sikkert har forstått har denne boksen uante muligheter! Kort fortalt, med en slik får du Internett på din egen TV. Og det er langt raskere og mer brukervennlig en de aller fleste smart TV man får kjøp i dag. Du kan koble til tastatur, trådløs mus, USB Pinne, Minnekort, ekstern harddisk og mye mye mer. Man kan faktisk klare seg fint med denne som eneste enhet som er koblet til TV og eventuelt stereoanlegget..

Og kanskje det beste av alt med en Android mini PC, den er helt lydløs! Det finnes flere varianter av disse, og flere prisklasser. Uansett hvem du velger vil du få mase underholdning på din egen TV. Men vi anbefaler ikke å kjøpe de aller billigste. Det er for eksempel viktig at produsenten oppdaterer firmware med jevne mellomrom! Om vi skal anbefale deg en Android Mini PC vil vi anbefale MiniX sin X8-H Plus. Grunnen til det er at den fungerer ypperlig som mediasenter, og ikke minst, den har automatisk update av firmware. Det vil si, du klikker bare på et «update ikon»,  så oppdaterer den til siste firmware over Internett. Noe som er utrolig praktisk.

En ting jeg nesten holdt på å glemme i farten. Du kan bruke et program som heter KODI (Tidligere XBMC) Ved å sette deg litt inn i KODI kan du få tilgang til titusenvis av filmer, serier og TV og radiokanaler. Innholdet er nesten ubegrenset. Og mange ser på TV fra andre land. Vi har kunder som ser på TV fra India, Pakistan, Finland, Danmark Sverige, USA, Filippinene, Thailand, Spania og mange mange andre land. En del bruker dem også i utlandet for å se Norsk TV. Vi har rett og slett ikke oversikt over alle land den brukes til å se TV fra. Men det er mange!

En del bruker også disse boksene til Popcorn Time og ShowBox. Nå har det vært en del diskusjoner rundt lovligheten av disse i diverse fora i det siste. Men det er ikke vår sak å blande oss opp i hva kundene bruker disse boksene til. Det er heller ikke vår oppgave, men myndighetenes, å avgjøre hva som er lov og ikke. Men det kan være lurt å sjekke ut om ting er lovlig eller ikke før man legger det inn. Det får bli opp til hver enkelt hva de bruker sitt mediasenter til. Mulighetene er i alle fall enorme!

Flere av våre kunder har faktisk sagt opp TV lisensen, levert inn dekoderen og bruker nå kun en Minix som eneste mediasenter i stuen. Det er fult mulig. Vi kjører Spotify, Radio (over 100.000 kanaler) Film, TV, Viaplay, Cmore, HBO, Netflix, TV2 Sumo og mye annet på denne. Med en optisk kabel rett i forsterker har vi super lyd på både film, serier, TV og musikk. MiniX X8-H Plus har mulighet til å kjøre Passthrough på lyden, slik at den blir prosessert i forsterkeren. Greit for de som er opptatt av lyd. Men det er selvfølgelig fult mulig å kjøre lyden ut av TV på vanlig måte.

Om du lurer på hvorfor vi ikke har et enormt utvalg med forskjellige merker og modeller, så er grunnen enkel. Vi ønsker kun å selge de beste produktene, da vi er ganske kresne selv. Og produkter vi ikke synes er bra nok ønsker vi heller ikke å selge til våre kunder. Vær også oppmerksom på at Minix har flere modeller med svært like navn. MiniX X8-H Plus er pr i dag toppmodellen deres. Du kan også få Minix med Windows. Da er det Minix Z64 W du skal gå for.

 

Her ser du en oversikt over alle modellene til Minix. Vi fører kun de beste!
Utviklingen går raskt, så å kjøpe en gammel modell er lite hensiktsmessig.

Minix modell oversikt
Klikk på bildet for å få et større bilde, så er det lettere å sammenligne modellene.

 

Om du lurer på om det er vanskelig å koble opp en Android Mini PC til din TV, så er svaret nei. Hva må du gjøre? Vi skal ta det trinn for trinn.

 1. Bestill en Android Mini PC. Vi oppdaterer den til siste firmware helt gratis. Dette er vi, så vidt vi vet, de eneste i Norge som gjør.
 2. Vi sender den også helt gratis til deg. Ting skal være enkelt hos oss! I alle fall for deg! Derfor tilbyr vi gratis frakt på alle ordre!
 3. Vent i ca 1-3 dager. Så vil den være hos deg.
 4. Ta den ut av esken.
 5. Koble medfølgende HDMI kabel til TV.
 6. Koble til medfølgende strømforsyning.
 7. Slå på, og du er i gang!

Du må koble deg til WIFI eller nettverks kabel  for å komme på nett, og du må registrere en konto hos Google Play Store for å få tilgang til over 1 million apper. Men dette er gjort på 2-3 minutter.
Etter det, kos deg med ditt nye mediasenter! Lurer du på noe, ja da kontakter du oss. Support er inkluder i prisen!

Lykke til! 🙂

Relaterte produkter