+47 69 51 78 04
MiniX Firmware og FOTA

MiniX Firmware og FOTA

MiniX Firmware

MiniX Firmware til MiniX X8 serien, har som de fleste vet, fått FOTA oppdatering av firmware. Det vil si at oppdatering av firmware går «automatisk». Man klikker på «update ikonet» så sjekker din MiniX automatisk om det er kommet ny firmware. Har det kommet ny firmware vil din miniX automatisk laste ned denne, og spørre deg om du vil legge den inn. Det svarer du ja på, så oppdaterer din MiniX seg til siste firmware. Enklere kan det nesten ikke bli.

Vi får allikevel stadig henvendelser ang. dette. Så vi tenkte det var greit å opplyse litt rundt det. Har du kjøpt MiniX hos oss etter at firmware 002 kom (Desember 2014) vil dette fungere. Dette på grunn av at MiniX fra og med firmware 002 la inn FOTA (Firmware Over The Air) oppdatering. Men har du kjøpt din MiniX før dette, eller kjøpt den hos noen andre, så er det ikke sikkert det er like enkelt. Så vidt vi vet er vi de eneste i Norge som oppdaterer firmware på alle våre MiniX i X8 serien manuelt, før vi sender dem ut til kunder. Det vil si at du alltid får siste firmware på en MiniX i X8 serien, kjøpt hos oss. Og i fremtiden kan oppdatere din MiniX via FOTA.

Har du derimot kjøpt den av noen andre, eller kjøpt den før desember 2014, så må du oppdatere til firmware 002, eller nyere for at FOTA oppdateringene skal virke. Det er like stor / liten jobb å oppdatere manuelt uansett hvilken firmware du velger å oppdatere til. Så det er ingen grunn til å ikke gå for den siste tilgjengelige firmware. I skrivende stund er det 006. Du kan også oppdatere på samme måte om du f.eks. har en MiniX X7. Firmware til X8 serien finner du her, og Firmware til alle andre MiniX med Android, altså MiniX X5, MiniX X6, Og MiniX X7 finner du her.

Ikke la deg skremme av bildet nedenfor. Det er bare lagt inn så du skal se hvordan du skifter til Engelsk språk første gang du åpner det Flash tool programmet som man bruker til å legge inn firmware manuelt.

 

MiniX Flash Tool

 

Det er viktig å oppdatere MiniX Firmware, da det i hver eneste firmware ligger feilfikser og annet som gjør din MiniX mer stabil og bedre på alle måter. Men som tidligere nevnt, det holder å oppdatere til siste firmware, da den inneholder alle fikser fra alle versjoner du eventuelt har gått glipp av. For å oppdatere manuelt må du laste ned firmware filen, og pakke den ut på din PC. Da får du også med et program som heter Flash tool, Det er dette programmet du bruker for å «laste inn» firmware på din MiniX, fra din PC. Det høres kanskje vanskelig ut, men det er ikke veldig vanskelig. Og det er verdt det. Etter å ha gjort dette vet du hvordan du skal flashe din MiniX om den f.eks skulle låse seg en gang i fremtiden.

 

Du finner link til fullstendig beskrivelse av hvordan du skal oppdatere firmwre nedenfor bildet!

MiniX firmware oppdatering

 

Slik vil det se ut på skjermen din etter en vellykket oppdatering, når du starter boksen for første gang.
En fullstendig beskrivelse av hvordan du skal oppdatere firmware på Minix finner du her!
Og ellers finner du svært mye nyttig infor på MiniX sitt eget forum om det er noe du lurer på.  Jeg vil nesten påstå at det er nødvendig å lese litt på forumet av og til om man skal få maksimalt utbytte av sin MiniX. Man finner mye nyttig informasjon, tips og triks på forumet.

Vi håper dette vil gjøre det lettere for dere å oppdatere til siste firmware, finne nyttig info om din Minix og gjøre hverdagen med din MiniX litt triveligere.
Dette trenger du for å oppdatere manuelt.

  • En PC. Eventuelt et minnekort.
  • Firmware filen til din MiniX, som du laster ned.
  • Flash Tool som ligger i firmware filen.
  • USB til OTG kabelen som fulgte med din MiniX.
  • En binders, nål eller lignende for å stikke i din MiniX.

Mvh
samok.no

 

Relaterte produkter