+47 69 51 78 04
Minix NT-ll Hodetelefoner

Minix NT-ll Hodetelefoner

Det første som slår meg når jeg pakker opp esken med MiniX NT-ll hodetelefoner er at disse oser av kvalitet, i forhold til hva de koster. Alt fra selve esken, til bærevesken og selve hodetelefonene virker svært gjennomtenkt!

Jeg har lang erfaring med Minix NT-1 som er forrige versjon av disse. De er i mine øyne det beste man kan få til under 1000,- når det gjelder trådløse, oppladbare hodetelefoner i dag. Men det var frem til jeg fikk tatt en titt på den nye og forbedrede utgaven som tross alt NT-ll er. Jeg har brukt mine NT-1 i godt over et år, flere ganger i uken. I tillegg hender det at en av ungene bruker dem. Personlig har jeg brukt de mest når jeg har gått turer, alene, eller med hunden. Da er det alltid deilig med litt musikk på øret. Siden jeg bruker Spotify på mobilen har jeg alltid hundrevis av sanger med meg. Jeg laster de ned på mobilen via WIFI hjemme, i høyeste mulig kvalitet, og hører på dem når jeg er på farten.

Minix NT-ll Hodetelefoner med bluetooth

Det har aldri slått meg at NT-1 ikke har vært bra nok. De har dekket mitt behov svært godt. Være seg om det er på tur, eller i hjemmet. Hjemme blir de brukt sammen med min MiniX X8-H plus, eller en Probox2 EX. Begge disse har Bluetooth, akkurat som hodetelefonene, og jeg kan bevege meg fritt i huset uten å tenke på ledninger. Jeg har aldri målt, men jeg tror faktisk de rekker mer enn de oppgitte 10 meter. Jeg har jo vært tilkoblet en MiniX i stuen mens jeg har klippet gresset i hagen. De er supre om man rydder, eller gjør andre ting som gjør at man må bevege seg og ha armene fri. På sommeren bruker jeg dem gjerne på terassen. Både til musikk, radio og som handsfree til mobilen. Men det var jo ikke Minix NT-1 jeg skulle snakke om! Selv om jeg er overbevist om at jeg kommer til å bruke disse minst like mye.

 

Minix NT-ll Hodetelefoner med mikrofon, bluetooth, kabel og NFC

 

Etter å ha pakket opp disse legger jeg selvfølgelig merke til at de tar MYE mindre plass enn forrige versjon (NT-1) da de er sammenleggbare. Og de har en praktisk veske å ha dem i! I vesken ligger selvfølgelig hodetelefonene, bruksanvisning, og en liten «lomme» til å ha ledningene i. Ja for på disse er det to ledninger som følger med. I motsetning til NT-1 som kun hadde en ledning til lading. Her får du også med en vanlig mini jack ledning som kan kobles til lydutgangen på mobilen din, en PC eller andre steder. Personlig bruker jeg ikke denne. Men vil man spare strøm og f.eks sitter på toget eller andre steder med en PC/Nettbrett i fanget kan det sikkert være greit om det er lenge til neste gang man får ladet. Hodetelefonene trenger ikke å være slått på for å bruk kabel, så da sparer man jo strøm. Praktisk!

 

Minix NT-ll Hodetelefoner med bag

 

 

I tillegg til at disse kan legges sammen er de svært behagelige å ha på seg. Også etter en lang stund. Noe som er viktig for meg! De er lette å justere slik at de passer til akkurat ditt hode. Og de veier ikke stort. Faktisk ikke mer enn 181 gram, som må sies å være svært bra. De har tross alt god lyd, volum opp/ned, skip knapp, for å skippe frem og tilbake i sanger, og selvfølgelig av og på knapp. I tillegg har de NFC for enkel tilkobling til mobilen. Akkurat NFC funksjonen bruker jeg ikke. Det tar meg ti sekunder å kjøre pairing første gangen. Etter det er det to kjappe trykk på mobilen så er de koblet til. Pairing utføres første gang ved at man holder av/på knappen inne. Svært enkelt!

Når man slår de på får man en behagelig kvinnestemme på øret som sier «Power on» eventuelt «Power off» når man slår dem av. Eller «Pairing» når man setter de i «pairing modus». Dette har jeg ikke tenkt så nøye på før, men det er greit om man er usikker på om de er på og ikke gidder å ta de av seg for å sjekke. En annen ting jeg elsker med Minix sine hodetelefoner er at de passer så bra sammen med mobilen. De har innebygget mikrofon! Dette gjør at man kan bruke dem som handsfree. Har man de på, og sammenkoblet med mobilen, og noen ringer. Ja da demper de musikken og man kan snakke i vei. Når man er ferdig å snakke i telefonen skrur de opp musikken igjen. På den måten trenger man ikke være redd for å miste telefonsamtaler selv om man hører på høy musikk. De kan også brukes sammen med f.eks SIRI siden de har mikrofon. Ta en titt på video omtalen nedenfor, så får de enda litt mer info ang flere av funksjonene.

 

 

 

 

Når det kommer til lydkvalitet vil jeg absolutt påstå at disse spiller fletta av langt dyrere headset, og at lyden er svært bra. Spesielt legger jeg merke til en behagelig, kraftig, men allikevel kontrollert bass. Den er ikke overdreven, men behagelig til stede i lydbildet. Enda en grunn til å kjøpe disse!
Minix NT-ll er kanskje ikke hodetelefonene for de aller mest innbitte HIFI freaks. Men for oss som er glade i musikk, liker de praktiske funksjonene, og god lyd! Ja da er dette virkelig et godt valg! Og ikke misforstå meg, for det om jeg mener dette ikke er for de mest innbitte HIFI freaks. Lyden er absolutt helt super. Men det ville vært urettferdig og sammenlignet disse hodetelefonene med produkter fra 2-3000 og oppover! Men til dags dato har jeg aldri vært borti et headset til langt under 1000 kr jeg har vært så fornøyd med! Jeg bruker de mest til rock, pop, og annen musikk med litt trøkk i. De egner seg nok ikke like godt til klassisk musikk. Billig og bra er de, men ikke perfekte.

Når det gjelder batteri-levetid, så er den ca 10 timer ved lytting, og 11 ved snakking. Standby tiden er på utrolige 360 timer! Noe jeg synes er svært imponerende. 10 timer er tross alt en stund, og man hører sjeldent på musikk så lenge om gangen. For meg holder det å lade dem ca 1 gang pr 10-20 dager. Ladetid, om de er helt tomme for strøm, er ca 3 timer. Jeg lader mine som regel ved å koble de til min Minix i stuen med den medfølgende USB til micro USB kabelen. Fordelen med at man lader de med en vanlig USB kabel er at de passer i MiniX sine media bokser, PC, billader og powerbanker om man har det tilgjengelig.

 

 

Minix NT-ll Hodetelefoner

 

 

Minix NT-ll Hodetelefoner har enda bedre enn lyden i NT-1, men det som slår meg som den største forskjellen er kvalitets følelsen. Dette gjelder alt fra esken til selve hodetelefonene. De ser like bra ut som langt dyrere produkter, og jeg elsker at jeg kan brette de sammen og putte de i den lille vesken som følger med. Skulle jeg kun brukt de hjemme hadde jeg nok fortsatt klart meg fint med mine MiniX NT-1. For når sant skal sies så var det bra lyd i de også!

Men siden jeg liker å ha de med meg foretrekker jeg disse. Dette er virkelig et produkt jeg kan anbefale både venner, bekjente, og alle andre også for den saks skyld! Så kort oppsummert, ANBEFALES på det sterkeste. Vil du ha rimelige, men gode hodetelefoner, til en svært fornuftig pris. Løp og kjøp!

Nedenfor ser du litt tekniske spesifikasjoner, og vil du ha det enda mer detaljert, ta en titt på de i vår nettbutikk. Du finner de her: Minix NT-2 oppladbare hodetelefoner, med Bluetooth og NFC.

 

 

Minix NT-ll Hodetelefoner

 

Ting jeg liker!

  • Oppladbare
  • Bass Boost
  • Voice controll
  • innebygget mikrofon
  • Multi link Bluetooth
  • NFC

Ting jeg ikke liker. Tro det eller ei, men jeg kan faktisk ikke komme på noe i farten!

 

 

Minix NT-ll Hodetelefoner

 

 

 

Bluetooth

CLASS 2, V3.0 + EDR

Compatible Bluetooth profiles

HSP, HFP, A2DP, AVRCP

Effective range

10 meters

Speaker impedance

32 ohm

Signal to noise ratio

> 93 +/- 3db

Frequency response

20Hz – 20kHz

Polymer-Li Battery

Built-in, 320mAh

Input

DC: 5V/160mA

Charge time

Approx. 3 hours

Operating time

Up to 10 hours of music playback & up to 11 hours of talk-time

Standby time

Up to 360 hours