+47 69 51 78 04

Beste apper til Android og Windows mini PC

Diise appen synes vi er et must

 

Her finner du en oversikt over populære apper til android mini PC

Først og fremst, om noen ikke vet det, så skal vi veldig kort forklare hva en Android Mini PC er. Windows mini PC fungerer stort sett på samme måte,
men har Windows som operativsystem, ikke Android. Det finnes flere typer. Alt fra små billige sticks til større bordmodeller. Personlig foretrekker jeg, og alle jeg kjenner Android når det kommer til mini PC. Den er rask, den er enkel, og det finnes over 2 millioner apper man kan laste ned, i Google Play Store. Og det meste av apper er gratis!

Skal du bruke den som et permanent mediasenter anbefaler vi en bordmodell. Skal man ha den med seg mye rundt anbefaler vi en stick. En bordmodell er nesten alltid kraftigere en sticks. Den har også flere porter og mulighet til å koble til flere eksterne enheter. De har også som regel støtte for både Wifi og kablet nettverk.

Men nok om det. Når man kjøper en Android/Windows mini pc kobler man den til TV, eller en annen skjerm via HDMI kabel. Setter i strøm kontakten, kobler den til nett, og vips så har man Internett, Film, serier, TV, Spotify, e-post, Spill, Google maps, og masse annet tilgjengelig. Det er bare å laste ned appene. Mulighetene er nesten ubegrensede. Bare i Google Play Store finnes det nå over 1 million apper, hvorav de en meget stor mengde er gratis.  En Mini PC har heller ikke vifter og er totalt lydløs.  Kan det bli bedre?

Mange har etterlyst en liste over nyttige apper på Android mini PC. Vi har derfor valgt å lage en liste over de appene vi synes er et must, og/eller  som vi selv bruker på Android mini PC.
Listen vil bli oppdatert jevnlig. Dette blir annonsert i Facebook gruppen vår. Vi gjør oppmerksom på at det kan variere litt fra produkt til produkt hva som virker og ikke!

Noen av appene er apper vi ikke bruker til vanlig selv, men har blitt tipset om. Vi sjekker ikke om appene er «lovlige». Dette er kun en liste med henvisninger, så får man selv avgjøre hva man vil bruke og ikke! Det er umulig for oss å for eksempel sjekke om en app som tilbyr TV kanaler har avtale med disse kanalene. Vi tar ikke ansvar for om noen av disse slutter å virke, endres ved oppdateringer, og lignende. Dette er kun ment som en guide til nyttige apper man kan laste ned. Vi oppfordrer på ingen måte folk til å bruke ulovlige apper!

Vi understreker også at når vi skriver at disse virker på Android Mini PC, så gjelder dette på nåværende tidspunkt, på produkter kjøpt hos oss. Vi kan ikke garantere at disse virker på andre produkter solgt av andre. Vi selger kun de beste boksene, ja det er faktisk sant, og vi vet det er mye dårlig på markedet. En annen ting er at produktene vi selger er fra seriøse produsenter, som stort sett oppdaterer firmware (software) på produktene sine med jevne mellomrom.

Noe som er svært viktig! Ellers sitter man kanskje med en ut-datert boks etter en kort stund. Samtidig gir dette en følelse av at man får hva man betaler for. Kjøper du en «billig boks» av dårlig kvalitet kan du også oppleve at de som lager appene oppdaterer dem, og plutselig virker de ikke på din Android mini PC mer. Da er du avhengig av at produsenten henger med, og oppdaterer firmware til produktet ditt.

Så la oss se hvilke apper vi bruker / synes det er fornuftig å ha på en Android Mini PC. De fleste får du også til Windows mini PC, men ikke alle. Og vi garanterer heller ikke for oppdateringer i fremtiden. Dette er noe produsentene avgjør selv. Men skal du være mest mulig sikker på å få oppdateringer i fremtiden vil vi anbefale deg å gå får an Android Mini PC fra MiniX. De er kjent for kvalitet, og for å oppdatere produktne sine i lang tid. Alle MiniX som selges av oss oppdateres til siste firmware før vi sender dem ut. Dette gjør at de da får automatisk firmware oppdatering i fremtiden, over Internett. Alt du trenger å gjøre er å klikke på "oppdater ikonet" så går resten av seg selv.

 

Film og TV tjenester!

 • XBMC (Eller Kodi som den nå heter) Denne ligger nå også i Google Play store. Vi anbefaler å laste den ned er, slik at du automatisk får oppdateringer av appen i fremtiden.
  Jeg sier det som det er med en gang. Skal du få fult utbytte av din Android mini PC bør du virkelig sette deg inn i XBMB / Kodi. Der får du enkelt tilgang til 10.000 filmer, en mengde serier, Direkte TV og mye annet! Dette er en app som vi setter stor pris på, og er uten tvil den appen vi bruker mest til daglig. Setter man seg litt inn i hvordan denne fungerer vil man ganske enkelt få tilgang til tusenvis av filmer og TV og radiostasjoner fra hele verden. Det finnes enormt mange gode og nyttige tillegg til denne appen. Man kan også starte andre Android apper i den, lage favoritter og snarveier til de aller fleste Android apper og starte de i XBMC. Mange av dem kjører faktisk bedre inne i XBMC. Show box er et eksempel på dette.

  Man kan også kjøre media fra lokalt nettverk, og streame filmer og musikk man har liggende på f. eks en PC i huset.  Dette er uten tvil en app vi ikke kunne klart oss uten! Man kan jo som et eksempel, som er svært lett å legge til, nevne Cartoon HD. Dette er et tillegg som gir deg tilgang til en stor mengde tegnefilmer, men også hundrevis av vanlige filmer. Det finnes et hav av tillegg til XBMC. Og man finner mye gode tips om hvordan man legger de til på Youtube. XBMC kan være nesten det du selv ønsker at det skal være. Det er utrolig hva man kan stille inn og konfigurere når det gjelder film, TV og Radio. Mediasenter nr 1, som man ikke kan klare seg uten er vår mening! Det anbefales virkelig å ta seg tid til å sette seg litt inn i denne appen. Det ligger som regel allerede på din Android Mini PC når du kjøper den. Og det er allerede lagt inn en mengde tillegg man enkelt kan aktivere.Noen gode tillegg til XBMC / Kodi er disse:
 • IStream: inneholder tusenvis av filmer og serier. (Gratis)
 • Genesis: Inneholder tusenvis av filmer og serier. (Gratis)
 • VDubt25: Inneholder enorme mengder fotball og annen sport! (Gratis)

Dette var kun et lite utvalg. Ønsker du mer info om dette er det bare å søke på Youtube på XBMC eller KODI addons!

 • Show Box gir det tilgang til enormt mye filmer, og utvalget er både variert og oppdatert. Vi foretrekker å kjøre appen til Show Box inne i XBMC da filmene starter raskere en om man bruker den interne spilleren i Show Box. Man kan, på de fleste filmene velge kvalitet på filmen. Og man kan velge om man vil laste ned eller streame. Vi anbefaler ikke å laste ned, da det er ulovlig å laste ned kopi beskyttet innhold. Streaming derimot er det ganske uklar lovgivning rundt. Kulturdepartementet sier pr i dag at det ikke er ulovlig å streame i Norge. Det som derimot ikke er lov er å legge ut og dele kopi beskyttet innhold. Mener du det er ulovlig å streame innholdet til Show Box anbefaler vi deg ikke å gjøre det. Men vi ønsker ikke å opptre som noe «moralsk politi» så dette får du avgjøre selv. Om du har fått problemer med at Show Box ikke starter opp på din Android Mini PC, så kan du kanskje finne løsningen her: Show Box starter ikke.
 • Film24.org Masse gratis filmer og serier. Denne bruker man i nettleseren. Har svensk / Engelsk tekst på de aller fleste titlene. Denne har ikke vært «helt i form» i det siste. Vet ikke om den kommer tilbake slik den var….
 • Popcorn Time. Masse filmer. Vi bruker ikke denne, da mange mener den er ulovlig, og skulle vi brukt en slik app hadde vi heller brukt Show Box, som vi synes er et bedre alternativ., men det får bli en smakssak. Dette er en meget populær app! Det man skal være obs på med denne er at du deler filmen med andre. Noe som kan være straffbart!
 • NRK apper (Direkte sendt TV og arkiv) dette er en app som blir mer og mer populær. Her kan man se programmer som ligger i arkivet til NRK, og direktesendt TV. Man kan også komme hjem «en time etter at Skavlan startet» og se det fra begynnelsen av. En meget fin app som mange ikke kunne vært foruten. Har man kun tilgang til NRK via app / Internett trenger man heller ikke betale TV lisens. Ypperlig for studenter og andre med begrensede midler, eller for de som kun ser NRK av og til. Man kan også laste ned NRK appene i Play store. Der finner man også den «gamle» appen som ikke er i beta.
 • NTV gir deg tilgang til over 200 kanaler (live streaming) og gir deg også mulighet til å se alle skandinaviske kanaler av interesse + en god del sports kanaler og Sky sine kanaler, og en del andre kanaler fra hele verden. Kan også brukes på andre platformer som f.eks PC og Nettbrett. Dette er en betalingstjeneste, og pris varierer ut i fra hvilken pakke man velger. Men vi vil anbefale å gå for Ultimate pakken som gir deg over 200 kanaler. NB, du trenger IKKE velge den dyreste pakken med MAG250 om du bruker en Android eller Windows mini PC, eller en vanlig PC. Da velger du «Suitable for Web, XBMC» pakken. Selv om det er mulig å kjøre dette via web browser anbefales det på det sterkeste og bruke XBMC / Kodi, Du finner beskrivelse på siden deres om hvordan du legger inn dette i XBMC.
 • Concert Archive. Glad i live musikk? Med denne addon vil du kunne se en masse konsert opptak. Bra utvalg. Varierende kvalitet, da noen av konsertene er gamle. Men du vil garantert kose deg med denne om du er glad i musikk. Anbefales!
 • Filmtjenester som er betalings tjenester. Netflix, Viaplay og mange andre tjenester virker også på en Android Mini PC (I alle fall de vi selger) Dette er tjenester du tegner abonnement på, og betaler en fast måneds avgift for å bruke. Disse tjenesten har ofte, men ikke alltid, bedre kvalitet og er mer stabile en gratis tjenester man finner på nett. Det man kan oppleve er at enkelte kan ha sperret tilgangen for enheter som er rootet. Tv2 Sumo er en av de tjenestene det har vært en del problemer med å spille av på enheter som er rootet. Hvorfor de har valgt å lage appen sin slik er ikke godt å si. Man betaler for appen, så i våre øyne har de strengt tatt i noe med hvilken enhet folk spiller av disse på.

UPDATE. Kjøper du en Minix hos oss oppdaterer vi firmware for deg. Dette gjør vi helt gratis. Etter at vi har oppdatert din Minix til siste firmware oppdateres den automatisk over nett om det kommer nye oppdateringer. Veldig praktisk og enkelt!

Detter er kun starten på denne guiden. Vi vil oppdatere den fortløpende og også komme med anbefalinger av launchere, bakgrunner og andre nyttige ting til din Android mini PC. Være seg om det er en MiniX, en Tronsmart, eller en Probox2, eller et annet merke. Kom gjerne med tips til apper, launchere og annet som du liker. Så ser vi på dem, og vurderer og legge dem inn i listen

En launcher som er blitt ganske populær er TVLauncher. Med denne er de svært enkelt å forholde seg til sin Android mini PC, da man får opp de ikonene man ønsker på "skrivebordet" og bare klikker på ikonene. der. Du kan prøve gratis versjonen, eller kjøpe fullversjon. Den koster penger, men er dette en app du liker blir du ikke akkurat ruinert av å kjøpe den. Det finnes også en mengde andre launchere og apper som er verdt å prøve ut.

Andre apper vi bruker. (Du finner dem i google Play Store)

 • TuneIn Radio. Gir deg tusenvis av radiostasjoner fra hele verden. Søk på sted, type musikk mm.
 • Spotify. Gir deg nesten ubegrenset tilgang til musikk.
 • Facebook. Trenger vel ingen presentasjon.
 • Google Chrome. Nettleser fra Google.
 • VG sin avis og film app.
 • External Keyboard helper. Gir deg norske tegn på tastaturet selv om det ikke er Norsk-
 • Hastighets test. Mål farten på «Internett»
 • WIFI Analyzer. Sjekk dekningen din på WIFI.

Spill som virker. Noen av dem krever en Gampead.

Tronsmart Mars G01 Gamepad

 • Asphalt8 Airborn
 • Riptide GT2
 • Buggy Blitz
 • AngryBirds
 • GTA III
 • PacMan Cha

 

Og helt sikkert mange mange flere, som vi ikke har prøvd!

Utvalget av apper og spill er enormt, så man bør finne noe for enhver smak!

Nedenfor finner du Live wallpaper som vi synes er flotte!


Live wallpaper (Levende bakgrunner)

 • Blue Skies (Gratis utgaven) Meget pen bakgrunn med skyer på himmel som beveger seg. Kan oså kjøpes for utvidet funksjonalitet!
 • Celtic Garden. vakker bakgrunn som gir «ro i sjelen» :) Dette er gratis versjonen. Man kan kjøpe en mer avansert versjon om man ønsker det.
 • Galaxy Live bakgrunn. Liker du Galakser, stjernehimmel og lignende er dette kanskje bakgrunnen for deg.

MIKS

Google Remote TV. Lar deg bruke din mobil / nettbrett som fjernkontroll til din Android Mini PC om den støtter det. Må være på samme trådløse nett! fungerer også med ethernet / wifi

 • Google Remote TV. I enkelte land kan man få beskjed om at denne ikke støttes i ditt land. Da kan man laste den ned ved å klikke på linken, eller søke etter Google remote TV apk på Google

Har du gode forslag, send oss dem gjerne!
Ha en fortsatt strålende dag.
Hilsen www.samok.no

 

Beste apper til Android og Windows mini PC